Vegánska hubová polievka

Vegánska hubová polievka

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

Billa

Ak máte zásobu húb, či už čerstvé, mrazené alebo sušené, vegánska hubová polievka príde vhod. Slovenská kuchyňa je fajn, ale taliansku milujem. Južanské recepty vždy majú úplne iný nádych, ako tie naše. A možno teraz poteším vegánov, pretože tento recept je skvelý práve z vegánskych surovín. Pokiaľ ale vegánmi nie ste, jednoducho nahraďte suroviny vašou živočíšnou alternatívou, napríklad olej maslom, alebo rastlinné mlieko smotanou na šľahanie. Tak čo? Pustíme sa do toho?

 

Postup:

  1. Na olivovom oleji opražíme na jemno nakrájanú cibuľu. Medzitým si nakrájame cesnak, sušené paradajky a papriku zbavenú jadrovníka.

  2. Keď je cibuľa opečená do zlatista, pridáme k nej nakrájaný cesnak, papriku, sušené paradajky a všetky bylinky, vrátane bobkového listu. Nakoniec pridáme huby. Všetko premiešame a chvíľu opekáme, kým sa nám väčšina vody neodparí. Vďaka tomu hubová chuť ešte zosilnie. Pridáme aj trochu soli a korenia. Samozrejme, menej je niekedy viac. Vždy môžeme dochutiť na konci varenia.

  3. Potom do hrnca prilejeme zeleninový vývar a chvíľu prevaríme. Cca 15 minút bude stačiť.

  4. Na záver do polievky prilejeme trochu rastlinného mlieka alebo smotany a polievku ešte zahustíme škrobom rozmiešaným v troche studenej vody. Pokiaľ sa nám polievka zdá málo hustá, proces opakujeme. Po ochutnaní ešte prípadne znova dochutíme soľou, alebo čiernym korením.

  5. Nakoniec polievku povaríme už len 4 minúty a následne môžeme polievku podávať s čerstvým pečivom.

Dobrú chuť. Bon apetít.